2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης

Αλεξανδρείας 60, τηλ. 210-9711883

Δ/ντρια: Κατερίνα Αθανασοπούλου

Απολογισμός της χρονιάς


Αγαπητοί γονείς,
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις, αλλά και για τη στήριξη σας στα προβλήματα του σχολείου και του συλλόγου.
Παρακάτω το Δ.Σ. του Συλλόγου σας αναφέρει ενδεικτικά μερικά από  τα πεπραγμένα του συλλόγου για τη σχολική χρονιά 2010 - 2011, προκειμένου είτε να τα πληροφορηθείτε είτε να τα θυμηθείτε, ευελπιστώντας στη συμπαράστασή σας και στις ιδέες σας την επόμενη σχολική χρονιά:
ü  Οργάνωση και φέτος όπως κάθε χρόνο του εργαστηρίου εκμάθησης παραδοσιακών (και όχι μόνο) χορών. Να σημειώσουμε εδώ ότι το εργαστήριο χρηματοδοτείται από τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν. Ο σύλλογος αναλαμβάνει τα οικονομικά και διάφορα άλλα θέματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή του εργαστηρίου, στις εκδηλώσεις του Δήμου μας, καθώς και στη γιορτή του συλλόγου στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
ü  Προπόνηση των ομάδων μπάσκετ του σχολείου μας (αγοριών και κοριτσιών), στην οποία συμμετέχουν κυρίως τα παιδιά των 2 τελευταίων τάξεων. Η αμοιβή του προπονητή  καλύφθηκε και εφέτος εξ ολοκλήρου από το ταμείο του συλλόγου. Οι προπονήσεις, οι οποίες έγιναν εκτός του σχολικού προγράμματος, ξεκίνησαν από το Δεκέμβριο του 2010 και συνεχίστηκαν μέχρι το Μάιο του 2011. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα αυτά τα παιδιά (κορίτσια και αγόρια) για τη συμμετοχή τους, την άψογη συμπεριφορά τους και τέλος για την επίδοσή τους στους αγώνες, η οποία εφέτος μας χάρισε τη 2η θέση και στα κορίτσια και στα αγόρια. Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και να προοδεύσουν στη μαθητική και αθλητική τους ζωή. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους γονείς τους για τη βοήθεια και το χρόνο που διέθεσαν όλο τον καιρό της προετοιμασίας.
ü  Αποκριάτικη γιορτή του Συλλόγου για τα παιδιά με μεγάλη επιτυχία. Εξίσου σημαντική ήταν και η βοήθεια - συμμετοχή (μαγειρική, κλπ) των γονέων. Πραγματοποιήθηκε επίσης και λαχειοφόρος αγορά με δώρα : εκτυπωτή για Η/Υ, κινητό τηλέφωνο και ΜΡ4, τα οποία και παραδόθηκαν άμεσα  στους τρεις μεγάλους τυχερούς. 
ü  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  που πραγματοποιήθηκε την Kυριακή 13/03/2011. Έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τρέχοντα θέματα (λειτουργικά έξοδα του σχολείου, εκδηλώσεις του Δήμου στις οποίες συμμετέχει το σχολείο, κ.ά.), παρουσία και εκπροσώπων του Δήμου. Πριν από τη Γ.Σ. είχε πραγματοποιηθεί και συνάντηση εκπροσώπων του συλλόγου με το Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού.
ü  Αγορές διαφόρων υλικών για την καθαριότητα του σχολείου με αφορμή και τις συστάσεις του Υπουργείου για την εμφάνιση - αντιμετώπιση της γρίπης.
ü  Λειτουργία της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ (πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας).
ü  Δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο στην οποία θα αναρτώνται θέματα για την λειτουργία του σχολείου και την οποία θα μπορεί ο καθένας να επισκέπτεται, να ενημερώνεται για διάφορα θέματα, κλπ .
ü  Επιμέλεια για τη φωτογράφιση των παιδιών όλων των τάξεων και τη διάθεση των λευκωμάτων, καθώς και τη βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση της τελικής εκδήλωσης του συλλόγου, ώστε όποιος επιθυμεί να έχει αναμνηστικά από τη χρονιά που πέρασε.
ü  Δώρα καλωσορίσματος για τα παιδιά της Α΄ τάξης.
ü  Δώρο Χριστουγέννων για τα παιδιά όλων των τάξεων και για το σύλλογο διδασκόντων και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου.
ü  Δώρο στην κοπή πίτας για το νέο έτος (στα οκτώ τυχερά παιδιά και ένα δάσκαλο). Οι πίτες φέτος ήταν προσφορά γονέων του σχολείου μας.
ü  Αναμνηστικά ΣΤ΄ τάξης σε 23 μαθητές (μπρασελέ με χαραγμένο το όνομα του καθενός μαθητή, DVD συνεντεύξεων, δωρεάν συμμετοχή στην εκδρομή του Συλλόγου).
ü  Αναμνηστικές πλακέτες και δώρα στους τρεις συνταξιοδοτηθέντες (κο  Ντζούφρα, κα Δημητρακοπούλου και κα Βασιλεία) και στη δασκάλα του χορού.
ü  Διοργάνωση της εκδρομής στην Επίδαυρο.
ü  Λαχειοφόρο αγορά με κλήρωση την 10/06/2011 και δώρα : μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,  2 ποδήλατα, 2 κινητά τηλέφωνα και μια ψηφιακή κορνίζα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, άποψη, συμβουλή, πρόταση ή ιδέα.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Με εκτίμηση
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ